joi, 15 octombrie 2020

Pendricella, între timp...

        De când a rămas singură la stăpân (sora sa mutându-se la țară ca să-și îngrijească puii) Pendricella a devenit o mâță foarte alintată. Își unduia coada tot mai des, ba în urcare, ba în coborâre, pe măsuța cu două etaje care fusese special amenajată pentru hrană. Și iată că, revenit dintr-o vacanță în care peisajele împădurite cântă sublim toamna, iar roțile mașinii se bucură de mângâierea noroiului, stăpânul a avut parte de o surpriză, înfățișată chiar în pragul ușii. Pendricella prezentă la datorie, cu copii de adus pe lume.

        Nu ai cum să negociezi cu o mâță. Face doar ce vrea ea! 

Pregătirea maternității deja a fost adusă în discuție, planurile s-au schimbat, alimentația la fel. Pendricella devenea mai doamnă pe zi ce trecea și băieții de cartier – Trubadurrul și Felix - probabil că urmau să fie trași la răspundere...

Etapele evoluției sarcinii și-au urmat cursul, iar Pendricella a căpătat pseudonimul Porcociorra – pentru că mâncarea devenise pasiunea ei. Dacă îi umpleai farfuria, tot mai dorea o porție în plus. Pe zi ce trecea Pendricella se transforma într-un balon amuzant, moale și blănos! Respirația când mai rapidă, când mai rară, săriturile din ce în ce mai greoaie, iar stăpânul tot mai grijuliu.


Într-o zi de octombrie, iată că sosise momentul. Pendricella foșnise cam vreo jumătate de zi, căutând un loc propice nașterii. Sub chiuvetă? Într-o pungă de carton? În canapea? Unde? Ce loc să aleagă? În cele din urmă, cu ajutor, și-a pregătit culcușul mult dorit, în canapea. A făcut renovări, a dat anunț și a mers la lucru. Simplu, pentru că știa ce face.

Patru pufoșenii mici au fost înregistrați ca noi membri ai familiei. Deja în vârstă de vreo săptămână, puii au devenit glăsuitori, pe când proaspăta mămică și-a recăpătat suplețea. Pendricella și-a reluat activitățile preferate cum ar fi: escaladarea șifonierului pe dinăntru și pe dinafară, relaxările prelungi în calitate de accesoriu de ghiveci, exercițiile fizice printre plantele ofilite de pe pervaz și salturile "Hopa-hop".

Pendricella, între timp... a devenit tare vorbăreață!