duminică, 20 aprilie 2014

Iepuraşul materialist (in spiritul Paştelui)


Haideţi să renaştem pe plan spiritual,
În loc să fim dominaţi de "raiul" material!
Acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. :)))


luni, 14 aprilie 2014

Creion de primăvară


     Un creion, care odată era fiul vânjos al lemnului, îşi risipeşte chiar acum şi mina, şi elanul dematurizării, îndreptându-se cu repeziciune către nulitate, către momentul unei posibile renaşteri. Ce bine că e prieten cu lamele de argint care i-au sculptat ciocul şi cu palmele aspre ce i-au îndoit aripile!
      Cum să pună în cuvinte tinereţea ierbii, când cuvântul se contopeşte cu nimicul, în faţa grandiosului strop de rouă? Ploile...Când ploile sărută florile tresărindu-le în fir, petale şi pistil sau când frunzele înghit cerul picătură cu picătură, în toată frăgezimea lor sinceră... Atunci să simţi cum curge verde din albastrul ce se agaţă de crengile scăldate în prospeţime! Pământul râvneşte şi el la primăvară, la mişcare. Să-l vezi cum se ascunde printre valurile virgine de verde, mai ciocolatiu şi mai plin de viaţă! Lemnul e cu atat mai viu cu cât ciocănitorile îi sădesc neîncetat pâlcuri de şoapte în urechi.
       Ţi se pare prea simplu să îmbrăţişezi numai cu o privire întregul înec, măreţul act de eroism al naturii? Ce vrei mai mult de atât? Dar tu, verde creion de primăvară?